Var är grillen?

Våren kom kanske av sig, eller så var vi bara orimligt optimistiska i vanlig ordning. Trots diverse rapporter om att våren skulle ha kommit ovanligt tidigt så är det förbannat kallt, i vart fall i grekiska mått mätt. 20 grader fläskkarre timjan oregano citronvarmt nere i Goumero. Krävs ingen meteorologisk skolning för att konstatera att grillsäsongen i vart fall kommit igång på allvar där nere. Det hindrar inte oss för att borsta gallret och rota fram resterna av förra årets briketter. Bra glöd kompenserar med råge vår kalla aprilkväll här uppe i norr. Sedan får vi står ut med att äta inne, men det har ju aldrig hindrat oss från att ha trevligt.

Vad passar bättre än en saftig fläskkarré med Alexis egen marinad. Blanda goumero olivolja med citron, vitlök, vild oregano och vild timjan samt en nypa havssalt. Hur mycket av varje ingrediens får ni själv avgöra.

Visste du att varje fredag och lördag under hela sommaren serveras helgrillad gris i Goumero? Har du vägarna förbi, glöm då för allt i världen att beställa innan du kommer. Köttet tar alltid nämligen alltid slut. Annars får du nöja dig med sallad och potatis. Inget fel med det, men trist om man är sugen på en bit riktigt fint grillat kött.

Trevlig helg!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.